''Zorba Olma Arkadaş Ol Kovanı Doldur'' eTwinning Projemiz başladı.

''Zorba Olma Arkadaş Ol Kovanı Doldur'' eTwinning projemiz başladı. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında okulumuzda uygulayacağımız projemizi; Polonya, Romanya, Ankara, Nevşehir, Erzurum, Gaziantep,Bursa'dan okul ortaklarımızla hem yurt içi hem de uluslararası boyuta taşıdık.

Okul öncesi ve ilkokul dönemdeki akran ilişkilerinin yapısının ortaya konulması, akran ilişkilerinde yaşanan problemlerin belirlenmesi, bu problemlere yönelik çözümlerin geliştirilmesi açısından önem taşırken, suç ve şiddetin yaygınlaştığı günümüzde erken müdahale stratejilerinin geliştirilmesi açısından da önem taşımaktadır. Literatür de akran zorbalığı olarak kabul edilen pek çok davranışın, okul öncesi ve ilkokul dönemde görüldüğünü göstermektedir. Akran şiddetine maruz kalmanın gelişimi incelendiğinde, okul öncesi ve ilkokul dönemde akran ilişkilerinin başlaması ile birlikte akran zorbalığının görülmeye başladığı, erken yıllarda zorbalığı uygulayan ve maruz kalan çocukların ileriki yıllarda da bu davranışlarını devam ettirebildikleri belirlenmiştir.(Gillies-Rezo ve Bosacki, 2003: 163).

Projemizde;

•  Akran zorbalığı hakkında farkındalık oluşturmak,
• Akran ilişkilerinde yaşanan problemleri belirlemek, bu problemlere yönelik çözümler geliştirmek,
• Risk gruplarının belirleyip erken dönemlerden itibaren desteklemek,
• İletişim ve empati becerilerini geliştirmek,
• Öfke kontrolü sağlamak, çatışma yönetim berilerini geliştirmek,
• Kendini tanıma, olumlu kendilik algısı, duygu kontrolü kazandırmak,
• Bireysel farklılıklar hakkında bilinç oluşturmak,
• Teknolojinin bilinçli kullanılması,
• Erken yaşlardan itibaren olumlu okul algısı oluşturmak,,
• Bir  sonraki okul hayatına öğrenci ve veliyi hazırlamak hedeflerinden yola çıkarak etkinlikler planladık.

Proje koordninatörümüz Sn. Gözde Üstün Öğretmenimize ve Kelebekler Sınıfının çalışkan öğrencilerine başarılar dileriz

01-10-202001-10-2020